Rólam

Sokáig nem ettem cukros dogokat! Csokoládét sem. Mert valahogy nem is tudtam, hogy vannak kiváló minőségű csokoládék, amik alig cukrosak, ámbár nagyon ízeltesek. Minden ott kezdődött, amikor megtörtem a cukor böjtömet, és elkezdetem jó csokoládék után kutatni.

Találtam nagyon jó alapanyagokból készült magyar kézműves csokoládékat. Találtam egy kiváló kurzust a csokoládéról, ahol eldöntöttem, hogy én ezzel akarok fogalakozni. Találtam egy állást, ahol kreatív „megmondóként” a kiváló minőségű kézműves csokoládék hazai képviselője lehettem. Lett egy foglalkozásom, ahol napi szinten a csokoládék bővültében voltam. Amikor ez a vonal az életemben megváltozott, akkor egy új csokoládés dolgon törtem a fejem. Valami olyant akartam létrehozni, amiben mások is megtalálják azt az örömöt és boldogságot, amit nekem egy jó csokoládé nyújt. Így született az ötlet: elviszek másokat is csokoládézni azokra a helyekre és azokba a műhelyekbe, ahol mindig is profi munka folyt, ahol mindig is kiváló csokoládék készültek.

A Tour de Zsokolat, egy speciális gasztrokultúrális csokoládétúra a belváros szívében a legjobb magyar csokoládékészítők társaságában. A csokoládétúra során kiderül, hogy hányféle kakaóbab van, kiderül, hogy hogyan készül a csokoládé, és hogyan kell kóstolni, illetve minősíteni a csokoládét! És persze van történelem, és rengeteg finom bonbon, trüffel, praliné és táblás csokoládé is. Ez a félnapos program többnyire elegendő ahhoz, hogy többet ne akarjál mást, csak jó csokoládét enni.

Áth-Horváth Zsóka