Budapesti csokoládétúra

Tölts el néhány órát a csokoládé világában, hogy megérezd, miért „a csokoládé a gyermekkor drogja és rock and rollja“. (Steve Almond)

Csokoládéillat, jó társaság, műhelytitkok, mennyei ízek, hangulatos utcák, kanyargós életutak. Erre hív a „Tour de Zsokolat“ egyedülálló programja. Ha szeretnéd tudni hol vannak különleges csokoládéboltok, ha szeretnél többet tudni a csokoládéról, ha szeretnél személyesen találkozni a csokoládékészítőkkel, és első kézből hallani, hogy mi fán terem a csokoládé, vagyis a csokoládé alapanyaga a kakaóbab, akkor gyere velünk.

A túrát csokoládéboltok és izgalmas családi manufaktúrák helyszíneire vezetem. Benézünk egy-két olyan boltba, ahol sehol máshol nem kapható ritkaságokat kóstolhatunk. Legyen az az Academy of Chocolate ezüst éremmel kitüntett Grate Taste díjas csokoládéja, vagy akár az egyedülállónak számító flódnis bonbon. Ha pedig mindezek után kedvet kaptál a csokoládékészítésre, akkor a túrán azt is megtudhatod, hol és mikor vehetsz részt csokoládékészítő tanfolyamokon, és mint a túra résztvevője, milyen kedvezményeket kaphatsz.

A túra leírása és helyszínek:

4 órás program, a túra reggel 10h-kor kezdődik és 14h-kor ér véget.
Helyszín: Bonbonier csokoládéműhely, IX. ker. Bokréta u. 9-11.

Budapest István u. 24, 1078

Rövid, tematikus bevezetés a csokoládé világába a találkozó helyszínén

Amiről többet fogsz ezután tudni: hogyan kell csokoládét kóstolni, milyen alapanyagokból, és hogyan készül a csokoládé? A kóstolás és minősítés alapszabályai. Hírek, trendek a csokoládé világából. Mire figyeljünk, amikor csokoládét választunk. Mitől lesz egy csokoládé, a világ legjobb csokoládéja. Mindenről röviden tömören, de alaposan 30 percben.

Műhelylátogatás a Bonbonier csokoládéműhelyben

A legjobb minőségű alapanyagokból készült, saját készítésű bonbonok, valódi és különleges ízek Erdélyi Nóra chocolatier elképzelései szerint.

www.bonbonier.hu

Nóra vezetésével saját bonbonokat és trüffeleket készítünk, egyedi ízesítéssel. Egy kis iránymutatással és instrukcióval pedig elengedheted fantáziádat, hogy olyan bonbont kreálj, amilyent mindig is szerettél volna adni, vagy kapni.

Csokoládékóstolás a Zangiónál

Ezután trolival elmegyünk a Wesselényi utcába, ahol egy igazán különleges és kreatív családi csokolodéműhely varázslatos bonbonjait kóstoljuk meg, ahol férj és feleség-, akár mint hazatérő gyerekét- várja és fogadja a csokoládé megszállott híveit.

Sugallat és szenvedély. Ezt találjuk meg a bonbonokban és a trüffelekben egyaránt. Rengeteg kísérletezés, tapasztalat és tudás van, a fantáziadúsan elnevezett bonbonokban. Játék a nevekkel, játék a csokoládéval. Ez a Zangio.

www.zangio.hu

Különlegességek a Rózsavölgyi csokoládéboltban

Ezt követően a belváros egyik legszebb parkját, a Károlyi kertet érintve átsétálunk a Királyi Pál utcába, ahol szezonális és terület szelektált csokoládékat kóstolunk a Rózsavölgyi csokoládéboltban.

www.rozsavolgyi.com

A nagy múlttal rendelekző csokoládéműhely, rengeteg elismérést kapott nemzetközi szakértőktől. Magyar csokoládékészítőkként elsőként kapták meg 2009-ben a Academy of Chocolate ezüstérmét. Azóta minden évben, újabb és újabb díjakat nyernek. De hogyan lehetséges ez? Megtudhatjuk, miután megkóstoltuk a saját csokoládéból készült táblás csokoládékat és bonbonokat.

A túra ára:

A túra ára: 9800 HUF/ fő.
Az ár tartalmazza a kóstolókat, a kedvezményes 10% vásárlásokat egy útravaló csomagot, és a túravezetés díját.

A túra árát a lenti számlaszámra kell átutalni:
11991119-81594898-00000000.

A regisztráció akkor válik hivatalossá, amikor a tranzakció megtörténik.

Kapcsolat:

Áth-Horváth Zsóka
Csokoládészakértő
International Chocolate Awards zsűri tag
info@tourdezsokolat.hu
+36 30 448 18 14

Jelentkezz a programra!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

A konkrét dátumokról e-mailben értesítelek. Kérlek, üzenetedben jelezd, hogy melyik túrára szeretnél jelentkezni és mikor szeretnél részt venni a programon.

Üzenet

Jelentkezz a programra!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Dátum

Üzenet

Jelentkezz a programra!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Dátum

Üzenet

Jelentkezz a programra!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Dátum

Üzenet

Jelentkezz a programra!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Dátum

Üzenet