Csokoládékörkép a világból és itthonról

International Chocolate Award Budapesten!

International Chocolate Award Budapesten!

www.internationalchocolateawards.com Az International Chocolate Award (ICA) első ízben  rendezi meg Budapesten a Kelet Európai régióra vonatkozó csokoládé versenyt. Az esmény szeptember 17-19-ig tart, ahol számos nemzetközi csokoládészakértő értékeli és minősíteni a...

bővebben

Kihirdették az Academy of Chocolate 2015-ös díjazottjait

Büszkék lehetünk a magyar csokoládékészítőkre, mert több kategóriában is sikerült bizonyítaniuk. A díjazottak között van a Rózsavölgyi csokoládé, Szántó Tibor, a Zangio és a chocoMe és a Fabric csokoládé is.

cikkek_0_academyA Rózsavölgyi csokoládék idén is taroltak és több kategóriában is kaptak érmet. A legjobb fekete csokoládék között “Bean-to-bar” kategóriában a Madagascar Criollo a Pureto Cabello és a Porcelana bronzérmet kapott,legjobb ízesített tejcsokoládé kategóriában ezüstérmet hoztak el a karamellizált levendula táblájukkal. Legjobb bonbon kategóriában pedig a bergamot és a Gouda sajttal ízesített kapott ezüstöt. Aranyérmet kaptak a forró csokoládé csomagolásért, és ezüstöt a bergamot csomagolásért.

Szántó Tibor a legjobb “Bean-to-bar” 80% fölötti fekete csokoládé kategóriában bronzérmet kapott a Baracoa Cuba táblájával.

A chocoMe több kategóriában is kapott érmeket. Kétféle ízesítésű raffinée-ja bronzérmes lett (Avolai mandula raffinée, Piemontei-mogyoró raffinée). Pekándiós raffinée-ja szintén bronzérmes caramell ízhatású kategóriában.

A Zangió pedig a Rózsavölgyivel egyetemben egyéb ízesített kategóriában bronzérmet kapott a flódnis pralinéjáért!

Legjobb ízesített fekete csokoládé kategóriában pedig a Fabric, 66%-os mexikói Chiapas-ból származó, bio kakaóbabokból készült táblás csokoládéja bronzérmet kapott.

Azt hiszem, bátran mondhatom, hogy ezzel a magyar csokoládékészítők felvésték nevüket a nagy nemzetközi csokoládékészítők tablójára.

Gratulálok!

A következőkben rövid bejegyzések formájában fogom bemutatni azokat a készítőket, akiket, szerintem ismerni érdemes

International Chocolate Award Budapesten!

www.internationalchocolateawards.com Az International Chocolate Award (ICA) első ízben  rendezi meg Budapesten a Kelet Európai régióra vonatkozó csokoládé versenyt. Az esmény szeptember 17-19-ig tart, ahol számos nemzetközi csokoládészakértő értékeli és minősíteni a...

bővebben

Utazzunk először Toszkánába

Az Amadei család történetét bizonyára sokan ismerik, de akik mégsem, azoknak itt az ideje, hogy megismerkedjenek velük. Cecilia Tessieri nem kicsit álmodott azzal, hogy a világ legjobb csokoládéját akarja elkészíteni. És ez többek között sikerült is neki. A többi...

bővebben