Madagaszkár ízei a Cafe Mayerben

a Tour de Zsokolat-val

A Tour De Zsokolat és a Cafe Mayer nem minennapi gazstrokulturális utazásra hív. Az úticél: Madagaszkár. Ami elrepít minket: a csokoládé!

Áth-Horváth Zsóka a Tour de Zsokolat és az International Chocolate Awards zsűritagja vezetésével, most abban a különleges élményben lehet része, hogy a világ elismert csokoládékészítőinek madagaszkári kakaóbabokból készült csokoládéit kóstolhatja meg. A csokoládékat, kakaóbabokat alapanyagként is felhasználjuk. A Cafe Mayer által összeállítot madagaszkári csokoládéval készült éltekülönlegességek új dimenziót nyitnak meg a csokoládé fanatikusai számára!

Ételsor:
Pisztáciás libamáj terrine madagaszkári kakaóbabliszt kenyéren, mangó chutney

Főétel:
Madagaszkári trinitaro csokoládéval (Rózsavölgyi csokoládé) főtt vörösboros marhalapocka

Desszert:
Csokoládé mousse madagaszkári Criollo-ból (Rózsavölgyi csokoládé)

m01

Az afrikai kontinens dél-keleti partajainál fekvő a világ negyedik legnagyobb szigetét, Madagaszkárt különleges klímája és élővilága miatt önálló kontinensnek tekintik. Többek között fantasztikus környezeti adottságainak köszönhető, hogy évről évre a legkiválóbb minősítésű és ízvilágú kakaóbabok itt teremnek meg. Madagaszkár északnyugati részén, a Sambirano-völgyben lévő ültetvények számos nemzetközileg elismert csokoládékészítő kedvelt kakaóbab termőterületének számítanak. A Millot ültetvényt elsőként a francia születésű Lucien Millot alapította 1901-ben, ahol a kezdetekben különleges fűszereket majd később kakaóbabot is termesztett. Az Akesson ültetvény mintegy 2000 hektáros birtokán 1920 óta termesztik a világhírű aromás kakaóbabot, melyet jónéhány mesterszakács és csokoládékészítő használ szerte a világon.

A kóstolás során szó lesz arról is, hogy hogyan kell csokoládét kóstolni, milyen alapanyagokból, és hogyan készül a csokoládé! Áth-Horváth Zsóka bemutatja a kóstolás és minősítés alapszabályait. Beszámol a legújabb trendekről a csokoládé világából. Megtanítja, hogy mire figyeljünk, amikor csokoládét választunk. Elmondja, hogy mitől lesz egy csokoládé, a világ legjobb csokoládéja.

Kóstolunk:
AKESSON’S – Madagascar 100% Criollo, AKESSON’S – Madagascar 75% Criollo AKESSON’S – Madagascar 75% vadborsos, Rózsavölgyi 72% Madagaszkár Akesson ültetvény, Meneako 72%, Menekao 70% madár csilivel , Willie’s Cacao 71% Madagaszkár.

mcs1_2mcs2_2mcs3_2mcs4_2

Ár:
13.400 HUF/fő

Helyszín:
cafemayerCafe Mayer
1051 Buadpest, Október 6. utca 21.

Kapcsolat:
Áth-Horváth Zsóka
Csokoládé-szakértő
International Chocolate Awards zsűri tag
info@tourdezsokolat.hu
+36 30 448 18 14

Jelentkezz a programra!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

A konkrét dátumokról e-mailben értesítelek. Kérlek, üzenetedben jelezd, hogy melyik túrára szeretnél jelentkezni és mikor szeretnél részt venni a programon.

Üzenet

Jelentkezz a programra!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Dátum

Üzenet

Jelentkezz a programra!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Dátum

Üzenet

Jelentkezz a programra!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Dátum

Üzenet

Jelentkezz a programra!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Dátum

Üzenet