Vakbarát tartalom

 

A Tour de Zsokolat egy speciális gasztrokulturális csokoládétúra a belváros szívében a legjobb csokoládékészítők társaságában.

 

Ath-Horváth Zsóka

athzsoka@gmail.com

+36 30 448 18 14

 

Csokoládéillat, jó társaság, műhelytitkok, mennyei ízek, hangulatos utcák, kanyargós életutak. Erre hív a „Tour de Zsokolat“ egyedülálló programja. Ha szeretnéd tudni hol vannak különleges csokoládéboltok, ha szeretnél többet tudni a csokoládéról, ha szeretnél személyesen találkozni a csokoládékészítőkkel, és első kézből hallani, hogy mi fán terem a csokoládé, vagyis a csokoládé alapanyaga a kakaóbab, akkor gyere velem.

A túrát csokoládéboltok és izgalmas családi manufaktúrák helyszíneire vezetem. Benézünk egy-két olyan boltba, ahol sehol máshol nem kapható ritkaságokat kóstolhatunk.

A csokoládétúrát speciálisan vakok, és gyengénlátók számára is megtartom, ennek feltétele a követketkező: a jelentekzőnek pontosan tájékoztatnia kell vakságának illetve gyengénlátásának mértékéről. A túrát pontos egyezetetés után, és a megfelelő infomációk birtokában 5 fős létszám felett indtitom el, ezért kérem, hogy jelentekezését a következő e-mail címre küldje el: info@tourdezsokolat.hu

 

A túra ára: 8800 HUF/fő

 

A túra leírása és helyszínek:

A túra reggel 10h-kor kezdődik és 14h-kor ér véget.

Rövid, tematikus bevezetés a csokoládé világába a találkozó helyszínén. (István utca 24. VII.ker) Bonbonier csokoládéműhely.

alapanyagokból, és hogyan készül a csokoládé? A kóstolás és minősítés alapszabályai. Hírek, trendek a csokoládé világából. Mire figyeljünk, amikor csokoládét választunk. Mitől lesz egy csokoládé, a világ legjobb csokoládéja. Mindenről röviden tömören, de alaposan 30 percben.

Műhelylátogatás a Bonbonier csokoldéműhelyben.

A legjobb minőségű alapanyagokból készült, saját készítésű bonbonok, valódi és különleges ízek Erdélyi Nóra chocolatier elképzelései szerint.

www.bonbonier.hu

Nóra vezetésével saját bonbonokat és trüffeleket készítünk, egyedi ízesítéssel. Egy kis iránymutatással és instrukcióval pedig elengedheted fantáziádat, hogy olyan bonbont kreálj, amilyent mindig is szerettél volna adni, vagy kapni.

Ezután trolival elmegyünk a Wesselényi utcába, ahol egy igazán különleges és kreatív családi csokolodéműhely varázslatos bonbonjait kóstoljuk meg, ahol férj és feleség-, akár mint hazatérő gyerekét- várja és fogadja a csokoládé megszállott híveit.

Sugallat és szenvedély. Ezt találjuk meg a bonbonokban és a trüffelekben egyaránt. Rengeteg kísérletezés, tapasztalat és tudás van, a fantáziadúsan elnevezett bonbonokban. Játék a nevekkel, játék a csokoládéval. Ez a Zangio. (Wesselényi utca 6. VII.ker.)

www.zangio.hu

 

A túra itt véget ér, de az élmény örökre megmarad.